Proběhlo první Sousedské grilování

V sobotu 24.6.2017 připravil náš spolek další akci pro sousedskou veřejnost, tentokrát jsme využili prosluněný letní den a na hřišti vedle mateřské školy jsme uspořádali sousedské grilování. Díky dobře zvolenému místu jsme byli v centru dění našeho sídliště a lidé na procházce či venčící své zvířecí miláčky se u nás mohli zastavit a popovídat si s námi.

Dobrý přehled o nás měli také sousedé ze svých balkonů a oken a několik jich k nám zvědavost také přilákala. Kdo se nebál a přišel mezi nás, mohl si na našem grilu opéct donesené pochutiny, takže Aleš se u grilu musel patřičně otáčet. K dispozici byla také ochutnávka dobrot ze soutěže o Nejlepší koláč a sladkosti (všechny výborné) nám mizely přímo před očima. Pořádající členové spolku a zájemci z řad sousedů také diskutovali o současném stavu našeho sousedství i způsobech a cestách, jak zlepšit sousedské vztahy a pokusit se o něco nového v našem městském obvodě. S tím souvisela i prezentace spolkového projektu komunitní a školní zahrady, která se mezi sousedy dočkala velice pozitivního přijetí a my doufáme, že se teorie již brzy stane zelenou praxí. Dočkali jsme se také několika návštěvníků, například kolegyně ze vznikající komunitní zahrady na Severní Terase Marty Šaškové a svůj materiál si přijeli natočit filmaři z projektu Neznámé Ústí, který si klade za cíl seznámit veřejnost s šířící se občanskou aktivitou v našem městě.

Celkově šlo o velice vydařený víkendový den, kdy nám počasí přálo, děti si užily připravené i neplánované a o to zábavnější (venčení králíčků) aktivity a dospělí si kromě svých žaludků naplnili také hlavy novými myšlenkami o tom, co pro ně vlastně znamená „krásné sousedění“.

(Mezi obrázky z akce lze procházet klikáním na šipky v úvodním obrázku.)